Blog

CORAL termékcsalád, avagy tehet valamit Ön is a JÖVŐnkért?


Napjaink egyik legvitatottabb témája a fenntartható fejlődés.
Mit is jelent ez pontosan?
Úgy éljük az életünk, hogy a jövő generációinak is ugyanazok a lehetőségei legyenek, mint amik nekünk is a rendelkezésünkre állnak. A jelenlegi problémák sokrétűek, ide tartozik például az erőforrások túlzott felhasználásától kezdve a környezet elhasználódásáig sok minden.
De vajon a nagy világunkban számít-e valamit, ha környezettudatosan élünk?
Mit számít, ha teszünk is valamit? Hisz oly sokan a kisujjukat sem mozdítják. De gondoljon csak bele jobban! Lehet azért tartunk ma itt, mert pontosan így gondolkodik az emberiség többsége.
Minden tettünk nyomot hagy a világban, alakítsuk hát tudatosan a jövőt!
A környezettudatosság nem azt jelenti, hogy fenekestül fordítsa fel az életét. Apró dolgok is nagyon sokat számítanak! Papírzacskót kér a műanyag helyett, nem kér szívószálat az italhoz, főként újrahasznosított termékeket vásárol - természetesen minőségi kompromisszumok nélkül - vagy esetleg energiatakarékos égőket használ.
Tegyünk együtt a környezetért!
A Billerbeck elkészítette az első, tisztán óceáni eredetű, reciklált műanyag felhasználásával készült ágyneműjét, a Coralt! Minden csomagolás, nejlonzacskó és flakon, ami nem kerül a szelektív hulladékgyűjtőbe, az előbb- utóbb az óceánokban köt ki, ott pedig hatalmas szemétszigeteket alkot. Ez nemcsak látványnak csúnya, de a műanyagdarabkák az állatok gyomrába kerülve mérgezést, rájuk tekeredve pedig fulladásos halált okoznak. Napjainkban lassan több műanyagflakon úszik az óceánokban, mint hal.
Ezért döntöttünk úgy, hogy részt veszünk az óceánok megtisztításában, sőt felhasználjuk a könnyen hozzáférhető nyersanyagot. Úgy alkotunk funkcionális szál töltetű terméket, hogy nem kell hozzá kőolajat kitermelni.:)
A Coral paplanok és párnák funkcionális szál töltetű ágyneműink, amelyeket környezetkímélő újra-új nyersanyagok felhasználásával készítettük: magas
tisztaságú káros anyag mentes óceán-plasticból. A
CORAL termékeink amellett, hogy remek páraáteresztő
képességűek és hypoallergének, alapanyagai eleget tesznek a fenntartható fejlődés követelményeinek. Használata során a kényelemről remek formatartás gondoskodik, érintése puha.
Minden eladott Coral termékkel Ön is tesz a
környezetért, a jövőért. Egyre több nagyvállalatról lehet
hallani, hogy ők is újra-új nyersanyagokkal dolgoznak,
fehérnemű – és ruhaiparról, valamint sportruházatot
gyártó cégekről. Lassan belátja a világ, hogy unokáinktól kölcsön kapott Földünkért felelősek vagyunk.

A horkolás problémája nagyon sok embert érint Magyarországon, sokszor mi magunk nem is tudunk róla, csak családtagjaink visszajelzéséből következtetünk arra, hogy sajnos áldozatai vagyunk ennek a jelenségnek. Ez pedig nemcsak kellemetlen és zajos, de szövődményei is lehetnek pl.: napközbeni álmosság, koncentrációs zavar, magas vérnyomás...
De mi is történik, amikor horkolunk?
A felső légút falainak és egyes részeinek például a lágy-szájpad és a nyelvcsap rezgése adja a horkolás hangját, mint mikor a felfújt lufi száját elengedjük és a ballon jellegzetes hanggal leereszt. A horkolás a legtöbb esetben zavaró, ámde ártalmatlan folyamat, ugyanakkor, ha a légzést is akadályozza, akkor beszélhetünk komolyabb problémáról, ami oxigénhiányt is ered-
ményezhet, amely alvásminőségünk romlásához is vezethet. Ennek oka lehet pl. a megnagyobbodott orrmandula, torokmandula vagy az orrsövényferdülés is. Mindemellett a testsúlyfelesleg és a dohányzás is növelheti az esélyt a horkolásra.
További lehetséges okok a horkolásra:
A légutak szűkületének számos oka lehet pl.: az
orr kóros állapotai (orrsövényferdülés, légúti https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/alvaszavar/termeszetes-modszerek-horkolas-ellen/wbxkb49
allergia, orrpolip), garat kóros állapotai: (megnagyobbodott orrmandula, torokmandula vagy nyelvcsap,
anatómiailag szűkebb garat), élettani állapotok: (kor előrehaladtával a szervezet izmainak tónusa csökken, nagyobb nyakkörfogat vastagabb nyaki zsírszövetet jelent, amely fekvő állapotban jelentősen szűkíti a felső légutakat, de ugyanilyen szűkítő hatással bír az alkohol, gyógyszerek, dohányzás, menopausa, túlsúly)
Az alvási légzéskimaradás jellemző tünete a horkolás, de nem minden horkolónak van alvási légzéskimaradása. A horkolás néhány jellemzője, amely alapján következtetni lehet a horkolás okára:
– Horkolás csukott szájjal: nyelvvel kapcsolatos okot feltételez
– Horkolás nyitott szájjal: a garat szöveteinek kóroki szerepére utal
– Horkolás csak hanyatt fekvő helyzetben: enyhe horkolásra utal, mely az alvási szokások megváltoztatásával orvosolható
– Horkolás minden fekvő pozícióban: súlyos horkolás, mely átfogó kezelést igényel
Néhány hagyományos tipp a horkolás ellen!
– Az alvási pozíció megváltoztatás: fej megemelés kb. 10 cm-rel, mely megkönnyíti a légzést
– Inkább oldalt kell feküdni nem háton
– Ki lehet próbálni egy horkolás elleni szájba helyezhető eszközt ( lehetőleg fogorvos által készített)
– Tiszta orrlégzés érdekében, dugult orr esetén lefekvés előtt át lehet öblíteni az orrüreget fiziológiás sóoldattal.

– Otthonunk párásítása is mérsékelheti a horkolást. A párásabb környezet igen pozitív hatással lehet szervezetünkre, mivel csökkenti a nyálkahártya gyulladást és az orrdugulást, ezáltal növelve az oxigénhez jutást, ami következtében az alvás minősége is javulhat. (forrás: Dr. Szalmay Gábor (2019): Alvás és fül-orr-gégészet. In.: Magyar Alváskönyv, Bp. ) – A túlsúlynak nagy szerepe van a horkolásban, hiszen ebben az esetben a nyak területén egyszerűen több kötő- és zsírszövet található, ami miatt leszűkülhetnek a légutak. Ha a testsúlyunk 10%-ától megszabadulunk már annak is rendkívül pozitív hatásai lehetnek az egészségünkre. Ráadásul ezzel egy pozitív folyamat is beindul szervezetünkben, hiszen a fogyásnak köszönhetően jobban fogunk aludni, így napközben is több energiánk lesz, valószínűleg könnyebben tudunk majd koncentrálni és mivel később fáradunk el, így többet is fogunk sportolni. A rendszeres testmozgás és a pihentető alvás pedig még egyszerűbbé teheti a fogyást!
– Mint említettük a háton fekvéssel szemben az oldalt fekvés nagy mértékben csökkentheti a horkolást, valamint válasszunk olyan párnát, amely tartja fejünket alvás közben. A horkolás ellen legjobb a kemény párna, ezért aki régóta küzd a kellemetlen hangjelenséggel, annak figyelmébe ajánlhatjuk a Billerbeck márka kiemelt termékeit:

Mindenkinek születése pillanatától szüksége van az alvásra, így közvetlen kapcsolatban áll magával a hellyel is, ahol ezt az időt eltölti. Manapság ezt a nyugati világban ágynak nevezzük, de hol is kezdődött minden?
A jelenlegi ismereteink szerint K. e. 10000 körül az ősember alvóhelye egy igazi biomatrac volt, melyet inkább nevezhetnénk vacoknak. Nem állt másból, mint ágak, falevelek, szalma, és más növényi eredetű anyagok összehordott együtteséből. Ezt a vadászat népszerűsödésével kiegészítették vagy, felváltották az állati
szőrmékkel, melyet egy emelvényre halmoztak,
hogy távoltarthassák magukat a rovaroktól, és a
hideg földtől.
A legkorábbi ágyak az ókori Egyiptomból származnak, ahol nagy tisztelet övezte ezt a bútordarabot, ami abban mutatkozott meg, hogy egyre díszesebb ágykereteket készítettek. Aranyozták, festették, faragták a fokozott szépség elérése érdekében. Tutanhamon fáraónak ébenfa és arany ágya volt. A köznép jellegzetesen pálmalevelekből álló „ágyon” aludt.

A Római Birodalomban fejlődést kísérhetünk
szemmel ezen a téren is. A közismert lukulluszi
lakomákhoz is fából, bronzból ezüstből készült
fekhelyeket biztosítottak a táplálkozáshoz. A alváshoz használt ágyaik sem különböztek ezektől nagyban, az arany, ezüst, bronz itt sem hiányzott az ágyak keretiből. Ezeken az bútorokon viszont, már gyapjúból, szénából, nádból és tollakból készített töltött matracok szolgáltak a kényelmes alváshoz. A rómaiak fedezték fel a vízágyat is, melyet arra használtak, hogy a meleg vízzel töltött bútor elálmosítsa őket, hogy aztán átfekhessenek a rendes alvóalkalmatosságukra.
A Középkor és a Reneszánsz egészen új formába csomagolta az eddig ismert bútordarabot, hiszen megjelennek a szebbnél szebb baldachinos fa ágyak, és az oszlop nélküli baldachinok is, melyeknél az ágy mennyezetét nem fa oszlopokra helyezték, hanem a szoba mennyezetéhez rögzítették, és onnan csüngött alá. A matracok javarészt borsó héjából, szalmatöltetből, tollpelyhekből készültek, melyet egy erős szövetanyagba, azt követően pedig selyembe burkoltak. Ezt természetesen csak a nemesség engedhette meg magának, a köznép egyszerű nyoszolyákon hajtotta álomra fejét. Az öntöttvas ágyak és a szalma, lószőr, vagy akár gyapottöltetű matracok a 18. sz végén váltak először népszerűvé. Ez volt az első olyan lehetőség , amelynél már nem volt a bogarak, rovarok jelenléte nélkülözhetetlen része az alvásnak.
A következő nagy változást az 1871-es év hozta, Ugyanis Heinrich Westphal kifejlesztette a Bonnel rugós matracokat, melyek gyorsan népszerűvé váltak. Az 1800-as évek végén felváltotta a Bonnel rugó az Epeda rugót. Az Epeda az hordó alakú, a Bonnel pedig tölcséres. Ez a szférikus palást azért kell, hogy az összenyomáskor a rugómenetek ne egymásra feküdjenek, mert az nagyon behatárolja a rugóutat. A szférikus rugó menetei az összenyomódáskor egymás mellé kerülnek, tehát alacsonyabbra nyomhatók össze. Az Epeda rugó esetében viszont a rugófejek kisebb átmérőjűek, ezért éppen a használati felületen bizonytalan lesz a felszín és problémás az egyes rugók összetartása, rugózattá egyesítése. Ezt követte az 1960- as évektől a lakossági használat számára is elérhetővé vált poliuretán hab. A kifejlesztett habszivacsmatrac kényelmes alternatívát kínált, akkoriban mindenki a szintetikus anyagok nagyszerűségét ünnepelte, még senki nem gondolt a PUE habok kétségbeejtő mértékű környezetszennyezésére és az egészségügyi kockázatokra. Később a szintetikus habok gyártástechnológiáját az űrkutatás és a hadiipar igényei gyorsan fejlesztették. A NASA- számára kreált lassú visszaalakulású, eredetileg energiaelnyelő habok népszerű felhasználási területeket találtak az ágyak körül. Ezekből továbbfejlődött az úgynevezett „memória hab”. Ezt először Tempur alkalmazta 1992-ben matracgyártásnál, előtte ilyen formában nem jelent meg az akkori termelésben.
Mai szemmel, elképzelhetetlennek tartjuk, hogy ne egy kényelmes, és általunk választott szerkezeten térjünk nyugovóra. Ezért a Billerbeck nem csupán nagy választékkal kényezteti a vásárlóit, de minden egyes változatos termék azt a minőséget képviseli, amit immáron több mint 100 éve fémjelez a „Billerbeck” név. Ezt a minőséget elsősorban a fogyasztók elégedettsége igazolja vissza, legyen szó akár matracokról, az azokat borító topperekről, paplanról párnákról. A termékek és Billerbeck márka az általuk hozott újításokról is különlegessé válnak. Ugyanis manapság, – a Rousseau- i nómenklatúrával élve – fontos a „Vissza a természetbe” elve, amely a Billerbecknél az öko tudatosság jegyében tudott kibontakozni. Cégünk 2020 ban kifejlesztett egy új,
környezetbarát 100%- ban újrahasznosított poliészter párnázóréteget, ami az névre hallgat. Ez az egyszerű, de nagyszerű fejlesztés elsőként tőlünk került a piacra és azóta is egyedülálló. A Billerbeck Ökosoftness védjeggyel ellátott matracokba és topperekbe ez az új és praktikus réteg épül be.

2021.03.29 08:23

Mit tehetünk ha már aludni sem tudunk az allergiától?