Blog

Az antiallergén természetes száltöltetekről

2021.03.29 08:26

Lehet e egy természetes száltöltet antiallergén?

 Előző blog cikkünk gondolatmenetét folytatjuk, melyben a pollenek- és atkák okozta allergiák kiküszöböléséről írtunk és az allergiások számára biztonsággal használható, könnyen kezelhető, modern technológiájú microszálakkal töltött paplanokról, párnákról. Az ember lehetőség szerint igyekszik természetes anyagokkal körbevenni magát. Ösztönösen vonzódunk azokhoz a természetes alapanyagokhoz, mely velünk képesek együtt élni irritció mentes, közeget teremtenek számunkra, ami biztosítja kényelmünket, komfortunkat. Azonban fontos szempontá vált napjainkban, hogy a természetes anyagok melyekkel körbe vesszük magunkat, antiallergének is legyenek. Ezeket a természetes és antiallergén anyagokat mutatjuk be.

"Lehet e egy természetes száltöltet antiallergén,"-, ezt gyakran kérdezik tőlünk Vásárlóink. Mi pedig készséggel tájékoztatjunk mindenkit, hiszen nem szükséges a mai modern technológiákkal dolgozó és folyamatosan fejlődő textiliparhoz értenie. Vegyük sorra a természetes száltölteteket és antiallergenitásukat:

- PAMUT - talán az egyik legismertebb természetes alapanyag. Környezetünkben számtalan formában megtalálható, viseljük ruházatként, használjuk egyéb textíliaként pl.: ágyneműhuzatként, paplan, párna külső huzataként és lehet töltőanyag is. Kiváló nedvszívó képességgel rendelkezik, magas hőfokon 60-95 fokon mosható,fehéríthető, fertőtleníthető, magas higiéniát tudunk használatával biztosítani, a pamuttöltet szálaihoz a pollen részecskék  könnyen hozzátapadnak, az atkák szívesen megtelepednének közöttük azonban a pamutszálak strapabírók, így gyakori mosással, tisztítással jól eltávolíthatók a kellemetlen betolakodók a szálak közü.Így kimondható, hogy a pamut szállal töltött paplanok, párnák megfelelő tisztítással antiallergének. Pici hátrányuk lehet azonban mivel a pamut nagyon magas nedvszívó képességű és a vizet magában tartja ezért a 100% pamut töltetes termékek lassabban száradnak, mint az üreges mesterséges microszálak. Tapasztalhatjuk, hogy a 100% pamut töltetes paplanok, párnák  kevésbé pufik, habosak, inkább tömörebbek, kissé laposabbak microszál töltetű társaiknál. Súlyuk is nagyobb.

A 100% pamuttal és 100% pamut huzatú töltött párnára jó példa Billerbeck ANDRIA párnája, mely a tömör, kemény párnát kedvelőknek ajánlható:

https://orsimatracstudio.hu/spl/285747/Termeszetes-szal-toltetu?infinite_page=2

A Billerbecknek számtalan paplan modelljének huzata készül 100% pamutból és néhány paplan töltete is pamutszál Pl.: Billerbeck Love Story nyári paplan:

https://orsimatracstudio.hu/spl/233182/Termeszetes-szal-toltetu?infinite_page=3

Picit könnyítettebb variáció a Billerbeck COTTONA pamut nyári paplanja ami 90% pamut+10% microszál töltetes. A (10%) microszálak az összetapadó pamutszálakat eltartják kissé egymástól, tapintása felhőszerűbb, habosabb, súlya pedig könyebb, mint a COTTONA modell. 95 fokon mosható, maximálisan antiallergén, pollen- és atka allergiások egyaránt biztonsággal használhatják rendszeres tisztítás mellett.

Billerbeck COTTONA pamut nyári paplan.

https://orsimatracstudio.hu/spl/233182/Termeszetes-szal-toltetu?infinite_page=3

 - LEN -klasszikus, évszázadok óta használt természetes szál alapanyag. Könnyű, nyári papalanok tölteteként alkalmazzák, antibakteriális, párakiegyenlítő, gyorsan száradó természetes könnyű, hűsítő érzetet keltő száltöltet, könnyen kezelhető. A Billerbeck LOTTE extra könnyű nyári paplanja 100% len töltetű. Mivel a len antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, ezért pollen- és atka allergiások is használhatják természetesen szükség szerint gyakoribb mosással.

-Bambusz rost- Az ember természetes közegben érzi jól magát. A bambusznád sokrétű felhasználása napjaink modern technológiai innovációja. A textilipar egyik legnagyobb kihívása a XXI. század elején a természetes alapanyagok iránti növekvő igények kielégítése lett. A bambusznád a termesztését tekintve igénytelen, rendkívül gyorsan növekvő, szinte korlátlanul rendelkezésre álló, nagy mennyiségben folyamatosan feldolgozható természetes növényi alapanyag.Ezen előnyös szempontokból kiindulva fejlesztették, kísérletezték ki  textilipari mérnökök a feldolgozásának ideális módját. A kutatások eredményeként sikerült létrehozni egy maximálisan antiallergén, kiváló hőmegtartó- és a páraátersztő képességgel bíró, pehely könnyű- és finom szál alapanyagot. Rendkívüli előnye, hogy magas nedvszívó képességgel rendelkezik, akár önsúlyának 60%-át is képes felszívni, ugyanakkor kitűnő légátersztő képessége miatt gyorsabban szárad, mint a klasszikus, pamut. A bambusznád rostjait pehely finom szálakká alakítják, ezeket rendkívül széles körben használja fel a textilipar, akár más textilekbe szőve, növelve annak pozitív tulajdonságait pl.: pamut szövetbe vagy önmagukban felhasználva pl.: kiváló paplan töltetanyagként is szolgálnak. Jelenleg a természetes töltetű termékeink között a bambuszrost töltetes paplanok, párnák legnépszerűbbek vásárlóink körében. 

Ilyen népszerű termékcsalád a Billerbeck Bambusz paplanok, Bambusz párnák, melyek maximálisan antiallergének, pehelykönnyűek, rendkívül jó hőmegtartó képességűek és kitűnően átszellőznek. Nem nyújtanak életteret az atkák, gombák számára. Könnyen kezelhetők, moshatók. Áruk jóval kedvezőbb a pehelynél. Bátran ajánljuk a legérzékenyebb felnőttek és gyermekek részére is használatukat.

https://orsimatracstudio.hu/spl/104100/Bambuszrost-szal-toltetu