Matracvédők, derékaljak

Miért érdemes matracvédőt használni?

A legfontosabb tulajdonságaik:

-A matracvédők használatával az új matrac elegáns huzata szennyeződésmentes, foltmentes maradhat hosszú éveken keresztül.

-Két textíliaréteg közé helyeznek átszellőző microszál töltetet majd sűrűn steppelik, hogy a töltet fix maradjon benne. Kb 0,5-1 cm vastag, vagy lehetnek esetenként ú.n."egyfalas"-ak is vagyis egy rétegűek.

-Lehetnek 40-60-95 fokon is moshatók, fehéríthetők, fertőtleníthetők, sterilizálhatók. Magas higiénia biztosítható  használatukkal.

-Lehetnek akár vízhatlanok (vízzárók) is ha az alsó felén szilikonos védőréteget helyeznek el.

-Készülhetnek 100% pamutból, kevert szálú textíliából, mesterséges microszálú anyagból.

- 100% gyapjúból (nagyon finom érintésű merinó gyapjúból) amik a rheumatikus fájdalmak enyhítését is segíthetik.

A matracvédők a matrachoz rögzíthetők biztonságosan gumipánttal, esetleg kis gombokkal is, mint pl.: a Billerbeck matracok és hozzá a matracvédők esetében. A rögzítés biztosítja a gyűrődésmentességet.A Matracvédő használata ajánlott poratka-, pollen-, állatszőr allergia esetén. Akár naponta is moshatók, egyes típusai sterilizálhatók is.

A matrac vásárlását általában hosszas keresgélés, gondos válogatás előzi meg. Ez időigényes tevékenység, melyet nem szeretünk túl gyakran ismételni. Ezért új matracunktól elvárjuk, hogy hosszú időn keresztül, akár 10-15 éven keresztül is ugyanolyan magas fokú kényelmet nyújtson. Vannak olyan matracok melyeknek huzata levehető, azonban ez az opció nem azt jelenti, hogy napi, heti vagy akár havi szinten húzzuk le és mossuk ki. A matrachuzatok vastagok, sok esetben otthoni mosógépbe be sem férnek vagy a víztől túl súlyosak lesznek, nehéz emelgetni, megszárítani. Egyszóval egy felnőtt matrac huzatának otthoni mosása elég nagy macerával és kényelmetlenséggel jár. Ezért a tapasztalatok azt mutatják, a matracok huzatai csak viszonylag ritkán kerülnek kimosásra, tisztításra, évente maximum egyszer-kétszer. Az évek alatt azonban szeretnénk  megőrizni frissességét higiéniáját, hiszen nap mint nap rajta térünk nyugovóra, pihenjük ki napunkat. Nem mindegy azonban, hogy milyen közegben pihenünk. Ahhoz, hogy matracunk éveken át megőrizze higiéniáját, esetleg erősebb verejtékezés mellett is foltmentes maradjon, és a matrac huzatán ne jelenjenek meg a korai kopások, érdemes a matrac fekvőfelülete és a lepedő közé a matraccal megegyező méretű matracvédőt helyezni.

Matraca egész biztosan meghálálja a matracvédő használatát hosszú távon, az alvás pedig, irritációmentes, egészséges környezetben, nyugodt, pihentető lesz.

Nézet:
Sorrend: