Táskarugós matracok

Néhány gondolat a táska (zsák)rugós matracokról mely segítségére lehet Önnek a választásához:

Napjainkban a táska-vagy más néven zsákrugós matracok széleskörű kínálata jellemző a a matracpiacon. Általában elmondható, hogy a  a magastól- egészen a luxus kategóriáig képviseltetik magukat ezek a modellek kiemelkedő kényelmet biztosítva használójának. Jellemzőjük a hosszú élettartam, magas fokú terhelhetőség. Tehát prémium kategóriának számít.

A zsákrugózat elnevezésének onnan ered, hogy az acélrugókat egyesével kis zsákokba húzzák külön-külön. A rugók nem állnak összeköttetésben egymással, a test egyes pontjának súlyterheléséhez önállóan alkalmazkodnak ez adja egyik lényeges előnyét, hogy nincs hullámmozgása, nincs mozgásátvitel egy dupla matrac esetében vagyis ha az egyik alvó mozdul, fordul, a másik felén alvót ez nem fogja zavarni mivel az alatta lévő rugók nem veszik át a mozgást a matrac másik felétől.  A zsákrugók egy matracban azonban nem teljesen egyformák. Az ideális matrac megfelelően zónázott a test lényeges sújpontjainak megfelelően. Ez általában 5-7 de prémium matracok esetében akár 9 zónát is jelenthet. A zónák a testünk egyes területének kisebb-nagyobb terheléseit hivatottak kiegyenlíteni, így biztosítva a test, a gerinc egyenes fekvését. A gondosan megtervezett zónázás  biztosítja, hogy minden használóhoz egyénileg tökéletesen alkalmazkodjon a rugórendszer, a legjobb alátámasztást biztosítva a testnek, a gerinc optimális egyenesen tartása megvalósulhat. Ez lehetővé teszi a vázrendszer tehermentesítését, biztosítva használójának a tökéletes pihenést, regenerációt. 

Érdemes a vásárláskor a rugózat sűrűségét figyelembe venni (db rugó/m2). Ez a mutatószám lehetőleg minél magasabb legyen, hisz értelemszerűen egy-egy testtájat minél több rugó támaszt alá annál egyenletesebb lesz a súlyelosztás, növekszik pontelasztikussága, így annál nagyobb komfortot, kényelmet fog nyújtani. 

A táska(zsák)rugós matracokat jellemzően 3-5 cm vastag kemény PURhab ágyba helyezik. Ez keretezi a rugózatot és tartja feszesen. Ezidáig ez egy bevált, népszerű gyártási technológiának számított azonban napjainkban a piacvezető matracgyártók az újabb termékek tervezésénél már a  környezettudasságra törekeve, a károsnak kikiáltott purhab felhasználását egyre inkább elhagyják, helyettesítik a környezetünket kevésbé szennyező anyagokkal melyek kiváló stabilitást nyújtanak. Ilyen matracok a Billerbeck "ZeroPur" táskarugós matracai is melyeket speciális, rugalmas fémkeret és fém csatok alkotják és adják az oldalak stabilitását. 

A táska (zsák)rugós matracok készülhetnek szimmetrikusan oldalakkal, illetve gyakran kerül egyik oldalukra valamilyen plusz kényelmi réteg, pl.: memory-hab, latex, kókusz-latex, ÖkoSoftness (környezetbarát 100%lebomló)...stb  kényelmi réteg melyek tovább növelik  használója komfortérzetét. Szerencsénkre Magyarországon és itt webáruházunkban is széles a kínálat, a megbízható gyártók táska(zsák)rugós matracaiból, bátran válogathat, megkeresheti a leginkább megfelelőt.

Tudjuk jól, hogy egy új matrac vásárlására, a már nagyon régi matrac lecserélésére optimális esetben csak ritkán kerül sor és mindnyájan "berzenkedünk" ettől a hosszadalmas procedúrától. DE arra bíztatjuk Önt, ne tartson tőle, keressen fel  megbízható szaküzletet ahol minősített gyártó(k) táska(zsák)rugós matracait próbálhatja ki, bízzon benne, hogy a jól képzett felkészült szakemberek segítségével könnyedén megtalálhatja következő szuper kényelmes matracát. Biztos lehet benne, hogy a megfelelő ágyrácsra helyezve hosszú évekre fog szólni választása. Nem kell attól tartania, hogy 1-2 év múlva újabb matracot kell helyette keresnie. Táska (zsák)rugós matraca stabil- és kényelmes társa lesz az elkövetkező tizenév távlatában.

Összefoglalva tehát a táska (zsák)rugós matracokat a legmagasabb minőségű alapanyagokból gondosan összeállított matracokat azoknak a magas igényeket támasztó Vásárlóknak ajánljuk, akik magasak elvárásaik a matraccal szemben, nem szeretik váltogatni gyakran hanem egyszer, alaposan körbejárva és megfontoltan 10-20 évre szólóan vásárolják matracaikat. 

Újdonság a Billerbeck-től a rezsicsökkentés jegyében!!

Szeptembertől az átfordítható Billerbeck táska (zsák)rugós matracokat „téli/nyári” oldallal szállítjuk. A téli oldalát infravörös reflektor („hőtükör) réteggel tűzve készíti a kellemes hőmérséklet megtartása érdekében. Így csökkentheti hálószobájában a hőmérsékletet mégis megtartva a pihenéshez szükséges kellemes hőérzetet.

Nézet:
Sorrend: